Известување За следните проекти можете да се информирате во делот Активности/Следен Проект

Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

$ 0
Select Payment Method
Известување За следните проекти можете да се информирате во делот Активности/Следен Проект

Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

$ 0
Select Payment Method

Фондација Ице Бегов

Завршен проект Небо Сино

5 5 people viewed this event.

Почитувани, ве информираме дека проектот кој го започнавме на 28 јули оваа година е реализиран во целост.Направивме хуманитарен концерт насловен “Небо Сино” во КИЦ “Романса” – Македонска Каменицана кој концерт учество земаа повеќе изведувачи.Собраните средства ги искористивме за уредување и опремување на сензорна соба.Сензорната соба е недирективна терапија која делува на основните сетила за вид, слух, допир и мирис. Преку хармонично и контролирано изложување користи светлосни ефекти, бои, звуци, музика и мириси. Сензорната соба е соба која е специјално опремена и каде природата, интензитетот и количината на стимулусот е контролирана. Се користи како педагошка и терапевтска мерка.Се надеваме дека оваа соба ќе биде од голема корист на децата од дневниот центар и ќе им помогне во нивното учење раст и развој.Денес при посетата на дневниот центар во пресрет на новогодишните празнци на лицата од дневниот центар им беа доделени новогодишни пакетчиња проследени со многу насмевки и забава.Исто така се надеваме дека датумот 28.07 ќе прерасне во еден голем хуманитарен настан кој ќе се оддржува во Македонска Каменица каде што ќе се забавуваме и ќе можеме со нашата хуманост да ја разбудиме и поттикнеме хуманоста и кај другите луѓе бидејки нашата мисија е МИСИЈА НА ХУМАНОСТ ВЕДАР ДУХ И ДОБРИНА 💙💙💙


To register for this event email your details to admin@fondacijaicebegov.org.mk

Register using webmail:
Gmail
/

AOL
/

Yahoo
/

Outlook

 

Date And Time


2022-11-14 @ 12:30 AM

to
2022-11-14 @ 01:30 AM 

Location

 

Event Category

 

Watch video

 

Share With Friends