Известување За следните проекти можете да се информирате во делот Активности/Следен Проект

Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

$ 0
Select Payment Method
Известување За следните проекти можете да се информирате во делот Активности/Следен Проект

Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

$ 0
Select Payment Method

Реализација на првата незаборавна инклузивна трка

Реализација на првата незаборавна инклузивна трка

by

52 52 people viewed this event.

Фондација ИЦЕ БЕГОВ Скопје во соработка со АК 7ми Ноември и Фондација Аполонија организираше Прва инклузивна трка November Run-Run Together од 1 километар која се одржа на 5-ти ноември во општина Гевгелија.Можеме да се пофалиме дека ова е прва инклузивна трка која се одржала на територија на Македонија.
На инклузивната трка присуствуваа над 600 учесници -лица со попреченост во придружба и тоа од цела територија на Македонија, каде сите учесници добија dry-fit маичка од брендот TOMEO и стартен број.
Инклузивната трка беше организирана за сите возрасти и способности, без бариери и предрасуди, а поради тоа може да кажеме дека СИТЕ учесници се победници и секој од нив доби финишер медал.
Преку оваа успешна реализирана прва инклузивна трка ја постигнавме целта а, тоа е: Да се ​​обединиме, да трчаме и да го славиме духот на инклузивноста!
Инклузивната трка е од големо значење за сите нас, организатори, спонзори и учесници бидејќи покажавме и докажавме дека секој чекор е важен без разлика на способноста и ниту една бариера не може да биде пречка за учество на ваков спортски настан.
Трчањето не познава граници и тоа го потврдија сите учесници!
Се надеваме дека инклузивната трка ќе стане традиција!💙


To register for this event email your details to admin@fondacijaicebegov.org.mk

Register using webmail:
Gmail
/

AOL
/

Yahoo
/

Outlook

 

Date And Time


2023-11-04

to
2023-11-04 

Location

Share With Friends